De winkel

Open:

maandag: gesloten

Di t/m zat 10:30-17:30 uur.

zondag 13-17 uur

Contact:  023-5310805

Kleine  Houtstraat  11  2011DD  Haarlem

mail: winkel@polkadot.nl

WEBSHOP: https://haarlemsewinkels.nl/winkels/polkadots/

Nieuwtjes delen we op onze Facebook pagina: Polkadot Haarlem en Instagram: charlie_polkadot

Kleurrijk, vrouwelijke lijnen, nostalgische details en natuurlijke stoffen. Dit is de Polkadot stijl!

Marianne Kuiper en haar dochter Charlotte Schreuder Goedheijt gaan samen op pad om de mooiste collecties van Europa naar Haarlem te halen.

Alles  is verantwoord geproduceerd en vaak met ecologische stoffen.

Naast kleding hebben wij een gigantische collectie met oorbellen van Camps & Camps, sieraden van Konplott en andere leuke accessoires zoals Cou Cou Suzette.

Kom vrijblijvend een bezoek brengen aan onze leuke winkel.

Merken Kleding:

Emmy Design Sweden

Surkana

Zich

Palava

Blutgeschwiste

Tante Betsy

Mansted

Sea Salt Cornwall

Bakery Ladies

Lalamour

Pretty Vacant

Queen Kerosine

Danafae

Lykka/Sorgenfri

Merken sieraden:

Cou Cou Suzette
Camps en Camps
Konplott
Sergio Engel

Les Néréides

Foto Haarlems Dagblad 12-07-12 gemaakt door Chris Hoefsmit

Interview Haarlems Dagblad: 2012

Tekst door Renee de Borst
PolkaDot van moeder naar dochter.

Marianne Kuiper was 31 toen ze twintig jaar geleden haar winkel PolkaDot in de Kleine Houtstraat 11 begon.
Haar dochter Charlotte Schreuder Goedheijt is nu 31 en staat een paar dagen per week in de winkel, met de bedoeling op termijn de zaak in haar eentje te gaan runnen.

Ze gaan lekker lang over de overname doen, vertellen moeder en dochter tussen de kleurige kleding en accessoires die zij verkopen.
Marianne: “We hebben geen haast. Ik wil wat meer tijd hebben voor mijn nieuwe passie- ik schilder sinds een paar jaar en dat vind ik erg leuk. Ik kan me nu een beetje terugtrekken uit de winkel, maar blijf wel beurzen bezoeken en de administratie doen. Zo kan Charlotte zich langzaam maar zeker inwerken”.

Charlotte was tien jaar toen haar moeder de winkel begonen was dus letterlijk kind aan huis bij Polk Dot. “We woonden hier vlakbij en dan ging ik na school een kopje thee drinken bij mama. Ik vond de inkoop spannend en ging vaak mee naar beurzen. We kochten altijd speciale dingen, anders dan de rest. We gaan de inkoop dan ook samen doen.”

Marianne: ” Dat nostalgische romantische heb ik altijd gewild. Er wordt wel eens gedacht dat ik tweedehands spullen verkoop, maar alles is nieuw. Alleen het sfeertje is nostalgisch. Ik heb in die twintig jaar wel de smaak zien veranderen en we gaan ook wel met de trends mee. Maar het blijft klassiek romantisch met een grap.”

Charlotte: “Ik hoorde altijd alle verhalen en wilde eigenlijk toen ik op de middelbare school zat ook een winkel. Van dat idee ben ik afgestapt omdat ik economie op school zo moeilijk vond. Ik ben geschiedenisjuf geworden. Ik heb acht jaar les gegeven op het Montessori College in Aerdenhout. Ik hoef niet zo nodig een kwart eeuw voor de klas te staan. Ik vond het wel tijd voor iets anders. En het is goed te combineneren met mijn gezin- ik heb een zoontje van anderhalf. Ik vind het leuk om klanten iets aan te reiken- om hen te enthousiasmeren. Ik ga het ook niet heel anders doen- me misschien iets meer richten op mensen van mijn leeftijd.”

Marianne:”Voor veel vaste klanten zijn wij een goed bewaard geheim. We hebben leuke spullen en of mensen nu een kaart kopen van een euro of een jurk van tweehonderd euro, ze zijn ons allemaal even lief”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *